Att jobba på café eller restaurang innebär oftast att man måste klä sig efter en viss klädkod. Genom att förse personalen med enhetliga kläder med tillhörande namnskyltar, blir det en tydlig linje mellan vilka som arbetar på stället och vilka som är besökare. Kläderna till personalen kan köpas i vanliga klädbutiker eller köpas hos företag som trycker logotyper på kläderna.

Välj färg på kläderna som matchar företaget

När man ska välja kläder till personalen på caféet eller restaurangen kan det vara fördelaktigt att utgå ifrån vilka färger som personalen ska bära. Färgen man väljer får gärna gå i linje med själva företaget på ett eller annat sätt. Kanske har skylten utanför vissa färger som man kan ta efter även på kläderna? Eller så kanske mattorna och bordsdukarna har en viss färg som man kan välja även till kläderna för att skapa en bättre helhet. Oavsett vilket färgtema som verkar vara genomgående för företaget, bör man använda det även till kläderna.

Köp i första hand tröjor

Det viktigaste plagget att köpa till personalen är faktiskt likadana tröjor. Anledningen är att det oftast är tröjorna som bidrar till den där gemensamma faktorn hos personalen och det är tröjan som besökarna lägger mest märke till. Köp tröja för dam och herr i vanliga klädbutiker om du så vill. Det går även bra att köpa tröja för dam och herr på ställen som kan ordna med företagets logotyp på tröjorna om man vill ha caféets eller restaurangens namn tryckta direkt på plagget. Om företaget har en liten budget att röra sig med är det tröja för dam och herr man i första hand bör satsa på. Nedtill är det nämligen mer förlåtande då det är svårare att se skillnad på ett par blåa jeans även om det inte är exakt samma modell.

Fixa namnskyltar till tröjorna

Det är mycket fördelaktigt att ordna med namnskyltar till personalen så att nyanställda får lättare att lära sig sina medarbetares namn, men även så att besökarna kan använda personalens namn om så skulle behövas. Namnskyltar kan göras med papper och penna, men det ser alltid en smula oproffsigt ut. Investera istället i riktiga namnskyltar som kan fästas med nål i tröjan och ordna så att namnskyltarna ser likadana ut till alla i personalen. På så vis skapar man den där enhetliga känslan i personalstyrkan och bidrar till att ge caféet eller restaurangen ett mer proffsigt intryck.