När du går på restaurang kan menyerna se lite olika ut beroende på vilken typ av restaurang det är. En sak som finns på många menyer som är inspirerade av Italien är pizza. Pizza är något som uppskattas av både gamla och unga och därför är det ett säkert kort när du och familjen ska ut och äta.

Pizzarestauranger

Var du än befinner dig i landet är det sällan särskilt långt till en pizzeria och oftast har du flera olika pizzerior att välja bland. Men så finns det även restaurangkedjor som erbjuder pizza på sin meny. En av de mest etablerade kedjorna är restaurangkedjan Pizza Hut som invigdes år 1958 i Kansas. Ett par årtionden senare öppnade de sin första restaurang i Sverige och idag finns Pizza Hut runt om i hela landet och de har totalt 25 restauranger bara i Sverige. Deras koncept är att de erbjuder typiskt amerikanska pan pizzor vilket är en typ av pizza med tjockare botten. Men de har även annan mat på menyn. Till exempel kyckling.

Beställ hem

Förutom att du kan gå ut och äta pizza på en restaurang är det vanligt att beställa hem pizza. Som tur är kan du göra det från de flesta pizzeriorna och kedjorna. Då får du de pizzorna du vill ha levererad till dig och du kan njuta av den i lugn och ro, till exempel framför en bra tv-serie. Du kan antingen ringa till pizzerian eller beställa via en app eller på hemsidan.

Restauranger och caféer