Är du sugen på att gå ut med vännerna ikväll och käka på en trevlig restaurang? Att gå på restaurang har kommit att innebära så mycket mer än att mätta kurrande magar. Idag är restauranger också en samlingsplats för människor som vill umgås tillsammans, ha roligt över en god bit mat och kanske avsluta kvällen med en trevlig prosecco eller uppfriskande drink.

Oavsett var i Sverige du befinner dig finns det alltid en restaurang som du kan besöka, men är du på plats på Södermalm i Stockholm ligger du lite extra bra till. Här finns nämligen några av stadens absolut trevligaste och lyxigaste restauranger som passar lika bra för dejten som för hänget med polarna, affärsmötet eller AW:n med kollegorna. Det som gör dem extra bra är att majoriteten även erbjuder lunch och take away. Vill du inte äta på plats kan du beställa hem mat och samtidigt beställa hem en flaska prosecco från Vinoteket.se. På Vinoteket hittar du mängder med olika typer av drycker som lämpar sig lika bra för klassisk svensk husmanskost som till rätter från det franska, spanska eller kanske grekiska köket.

Söders bästa restauranger

Vill du gå på restaurang inne på Södermalm har vi lösningen för dig. Vi listar unika, annorlunda, trevliga och spännande restauranger som ger dig en smakupplevelse du sent kommer glömma.

Punk Royale

En restaurang på söder som du bara måste besöka är Punk Royale. Den här restaurangen tar dig ner i den undre världen där punkrocken regerar och där maten är det mest excentriska du sett. Trots det mycket annorlunda upplägget är maten i världsklass och håller en mycket hög standard. Den här restaurangen passar dock bäst för dig som inte är rädd för att tänka utanför boxen och som vill testa på en fast avsmakningsmeny.

Nook

Nook är ytterligare en restaurang som valt att använda en fast avsmakningsmeny. Fördelen med denna typ av koncept är att du som besökare kan vara säker på att få den bästa smakupplevelsen. Avsmakningsmenyn är nämligen mycket noga utvald för att du ska få ta del av de bästa råvarorna som köket kan erbjuda. Här kan du även välja mellan fasta dryckespaket som är specifikt framtagna för avsmakningsmenyn, alternativt besöka övervåningen för en kall drink och lite snacks.

Restaurang Ichi

På Restaurang Ichi får du möjlighet att testa på nordiska rätter som är tillagade med de tekniker som man använder i Japan. Restaurang Ichi är således en svensk-japansk restaurang som erbjuder både luncher såväl som à la carte. Det gör att restaurangen passar lika bra för ett snabbt mål mat som när du vill sitta ner en längre stund och njuta av en fantastiskt spännande och rolig smakresa.