Det finns en oerhört stor variation av olika restauranger men eventuella problem är vanligtvis likartade. För att kunna skapa en bra restaurang måste du först identifiera existerande problem. Många tror att det räcker med att driva en restaurang i ett utmärkt läge men det är inte sant. De två viktigaste faktorerna för en framgångsrik restaurang är mycket god mat och professionell service. När kunder upplever att någon av dessa två faktorer (eller bägge) saknas kommer de troligtvis inte att rekommendera din restaurang och kommer inte heller att komma tillbaka.

Service, meny och mat

En god service är viktigare än vad många restaurangägare inser. Se till att din personal alltid ger kunderna ett mycket trevligt bemötande, är kunniga, vältränade, snabba, observanta och serviceinriktade. Skapa inte röriga menyer eller jättemenyer utan se till att du har ett bra urval av rätter för kunder att välja mellan. Ett bra tips är att erbjuda ett antal populära signaturrätter men var flexibel och ändra menyn emellanåt med ny och spännande mat. Du kan gärna erbjuda dina (regelbundna) kunder ett litet smakprov på din nya kreation, något som vanligtvis är mycket uppskattat. Maten bör alltid vara bättre och godare än vad kunderna kan laga själva, det är vad många betalar för. Se till att samtliga kockar lagar maten lika med samma goda smak och kvalitet, det förekommer allt för ofta att maten smakar olika beroende på vilken kock som jobbar den dagen. Ta allergier på allvar, oavsett vad kunden säger sig vara allergisk mot, och var noga med att kocken är informerad.

Kundundersökning

Att ge kunden möjlighet att fylla i en kundundersökning är ett bra sätt att ta reda på vad de egentligen tycker om ditt företag och vilka förbättringar som kan göras. Det är både enkelt och smidigt att skapa en effektiv kundundersökning hos Ungapped.se. Du kommer att få tillgång till en kraftfull kommunikationsplattform där personalen på Ungapped finns nära till hands att hjälpa till. Det här är ett företag som har lång erfarenhet och kommer att vara behjälpligt med att skapa en bra kundundersökning samt ge tips på hur du bäst lyckas med din undersökning. Du har möjlighet att designa din kundundersökning helt från grunden eller utifrån färdiga mallar. Som experter på marknadsföring samt digital kommunikation kommer Ungapped att hjälpa dig få svar på frågor så att ditt företag kan bli ännu bättre. En professionell kundundersökning är ett viktigt verktyg när du vill förbättra din verksamhet, expandera eller ta reda på vad dina kunder tycker om ditt företag.

Otillräcklig marknadsföring

Många gånger är avsaknaden av bra marknadsföring ett problem. I dag är konkurrensen stor i restaurangbranschen och att ha en bra marknadsföring har blivit allt viktigare. Det finns många olika sätt för en restaurang att marknadsföra sig på. Vilken är din målgrupp, vilka kunder vill du nå och vad vill du marknadsföra? Handlar det exempelvis om catering, lunch för yrkesverksamma eller fina middagar? Ibland räcker det med att erbjuda riktigt bra lunchpriser, happy hour eller liknande för att locka kunder men det inte alltid tillräckligt. Det kan hända att du behöver ta hjälp av ett proffs eller kanske ta reda på vilka idéer dina anställda har.