Om du jobbar inom restaurang eller på ett café kan det vara svårt att hitta tid för att sätta sig ner och ta en välförtjänt fikapaus. Men trots att det kan vara svårt att få tid för pauser är det viktigt att du håller energin uppe och äter när du börjar bli hungrig. Förutom att du bör äta större måltider som lunch och middag är mellanmål ett bra sätt att hålla uppe energin. Här nedan får du några förslag på snacks du kan äta snabbt och enkelt när du är på jobbet.

Färdiga mellanmål

En anledning till varför många går hungriga mellan de större måltiderna är för att de inte har tid eller ork att förbereda något att äta innan. Därför är det bra att det finns flera bra mellanmål som är färdiga att ätas på en gång. På https://www.wasa.com/sv-se/mellanmal/ kan du läsa mer om deras knäckebröd som de har tagit fram särskilt för att de ska vara ett passande mellanmål. Välj mellan knäckebröd med olika goda fyllningar. Andra exempel på mellanmål som är färdiga att ätas är frukter såsom banan och äpple. Du kan även köpa färdiga powerbars eller yoghurt.

Övriga mellanmål

Om du har mer tid finns det flera typer av mellanmål du kan förbereda dagen innan och ta med dig i väskan och äta när du börjar bli hungrig. Det kan till exempel vara uppfriskande med en smoothie. Andra exempel på mellanmål som kräver viss förberedelse är chiapudding och hemgjorda granolabars eller powerbars.

Restauranger och caféer