Ett café kan ha många skepnader. Faktum är dock att det finns ett antal sätt som gör att de populäraste caféerna sticker ut mer än andra.

Billigt, enkelt och mysigt?

De allra flesta svenskarna besöker ett café relativt regelbundet. Det beror i synnerhet på att fika är närmast heligt i Sverige och de flesta fikar varje dag. Vare sig det är hemma eller på ett café.

När det kommer till utbudet av caféer i Sverige eller i andra länder finns det ofta flera faktorer som spelar roll. För generellt finns det många ställen att fika på, vilket gör att folk aktivt måste välja. Många gånger väljer man ett café på grund av utseendet. Det vill säga att det ser mysigt ut.

Just nivån av mysighet är väldigt viktigt för de som ska fika. Man besöker det oftast för att i lugn och ro kunna sitta och samtala med en vän eller flera, eller för att arbeta och skriva eller kanske plugga. Det gör att det finns ofta ett stort krav på att det ska vara en lugn miljö.

Att efterlikna ett gulligt Paris-café är inte helt ovanligt. Många svenskar reser ofta vilket gör att de samlar på sig erfarenheter och preferenser. Ett sydeuropeiskt café är därför något som lockar väldigt ånga svenska fikasugna personer.

Sedan är även utbudet av produkter väldigt centralt. När någon väl har gått in i caféet gäller det också att få dem att stanna och att bli nöjda. Med bra café, unika bakelser och härliga kakor blir det lättare att få kunderna att bli belåtna. En mix av de båda lär göra att de kommer tillbaka.