Har du drivet, men framför allt tillräckligt stor budget kan det vara läge att bygga din helt egna restaurang istället för att hyra lokal. Du kanske hittat den optimala tomten för att driva restaurangverksamhet, men helt enkelt står utan byggnad. Då är det dags att börja planera inför det kommande bygget.

Här får du direkta tips som hjälper dig att planera rätt från starten med olika detaljer som har betydelse för den framtida restaurangbyggnaden. Förbered dig inför ditt storartade projekt, häng med och ta del av tipsen!

Glöm inte bort att välja rätt takstolar

Det är så klart viktigt att restaurangen har en gemytlig atmosfär inomhus och dessutom ett praktiskt och bekvämt kök. Däremot får du inte glömma bort att väga in vikten av ett trevligt yttre eftersom det gör mycket för det helhetliga intrycket. Om du exempelvis väljer att bygga en restaurang med utgångspunkt i en vanlig villa är takstolar något du bör titta närmare på eftersom det är en viktig del av husets bärande konstruktion. Takstolar är alltså en central komponent i byggnationen och det gäller att takstolarna är rätt anpassade till bygget.

Du har förmodligen en bild av hur den slutliga restaurangbyggnaden ska se ut, men för att din vision ska bli verklighet behöver du välja rätt takstolar. Du kan idag hitta leverantörer tillverkar helt skräddarsydda takstolar. Eller så väljer du klassiska takstolar, vilket det också finns en hel del att välja bland på marknaden. Tänk dock på att ägna den här biten tid och även en del slantar. Takstolarna spelar en avgörande roll för husets känsla, men också för isolering och miljön inomhus.

Tänk ute och inne

I det svenska klimatet kommer restaurangens innemiljö att vara det centrala, men du bör redan från start även planera in verksamhetens utomhusmiljö. Planera terrassen eller uteserveringen i förhållande till restaurangbyggnaden. Du behöver diverse installationer ute såsom el, vatten och kanske även markinstallationer. Försök att planera byggprojektet på ett sätt så att samtliga delar löper parallellt eftersom det handlar om att skapa en helhetlig atmosfär.

Du kommer att ha stor hjälp av att ha en duktig arkitekt vid din sida när bygget ska planeras. Även en inredare brukar vara tacksamt om du själv inte sitter på de kvaliteterna.

Restauranger och caféer